Suokukko Logo

Tietoa ja tarinaa

John Travoltan tanssiessa elokuvasta toiseen, syntyi Turkuun poika joka piti piirtämisestä ja innostui pienoismallien rakentamisesta.

Tämä taiteellinen suuntautuminen ja huomio yksityiskohtiin sopi nuorelle miehelle, joka monien myrskyjen ja Afrikassa vietetyn lapsuuden jälkeen ryhtyi opiskelemaan teollista muotoilua. Opintojen edetessä graafisten esitysten tuottaminen tuntui tuotesuunnittelua läheisemmältä, ja seuraavassa hetkessä hän huomasikin olevansa päivätöissä alalla. Oma yritys – Suokukko Design – on arvaamattomalle tarinalle luonteva jatko-osa, joka ilmestyi vuonna 2007 ja on pyörinyt siitä asti.

Nimeni on Mikko Leino. Yritykseni Suokukko Design toimii Kempeleessä ja tarjoan graafisen suunnittelun palveluja.


 

Mistä nimi Suokukko?

Morsiameni isä kertoi hääpuheessaan hyväntahtoisesti, kuinka sulhasen puvun kauluksesta tulee mieleen suokukko soitimella. Eipä käy kiistäminen, komea lintuhan se on.
Suokukko Design työskentelee Apple-laiteympäristössä. Hiiren paikan pöydällä on vallannut vuonna 2008 vanha uskollinen tabletti Wacom Intuos3, ja digimaalauksen työkaluna on saman valmistajan piirtonäyttö. Kovimmassa käytössä olevat ohjelmat ovat Adobe Creative Cloudin InDesign, Photoshop ja Illustrator. Mustana hevosena kuvitustöissä Autodesk Sketchbook Pro. Ruutukaappaukset hoituvat Telestreamin Screencast-ohjelmalla ja toimistossa musiikki streamataan Spotifysta.